5 grunde til, hvorfor du bør købe en bambus-tandbørste

5 grunde til, hvorfor du bør købe en bambus-tandbørste

Af Tobias Holm

Traditionelle tandbørster er blot et eksempel på de mange plastikbaserede produkter, vi bruger regelmæssigt. Og de bidrager mere og mere til vores CO2-aftryk på Jorden. Derfor er det vigtigt at overveje mere bæredygtige produkter, såsom bambustandbørster, som har en lang række fordele at tilbyde.

Ud over at være mere miljøvenlige end tandbørster lavet af plast, har bambustandbørster biologisk nedbrydelige håndtag, er komposterbare og kan være lige så effektive som plastiktandbørster. Der er flere andre grunde til at skifte til en bambustandbørste, som vi vil udforske mere i dybden her i artiklen.

Læs med, mens vi deler spændende information om bambustandbørster og deres fordele. Vi deler vores indsigt i, hvorfor vi synes, folk bør købe bambustandbørster, herunder miljøeffekter, sundhedsmæssige fordele og meget mere. Lad os komme i gang.

5 grunde til at købe en bambus tandbørste

En god tandbørste er afgørende, hvis du vil bevare din tandsundhed og hygiejne på længere sigt. At have en god tandbørste, der ikke kun sparer dig penge i det lange løb på tandlægeregninger, men også en, der har en reduceret miljøbelastning, er også vigtigt for forbrugerne.

Med bæredygtig praksis i fremmarch, kan du overveje at bruge en tandbørste lavet af naturlige materialer, såsom en bambustandbørste. Der er mere ved disse produkter end blot deres minimalistiske stil og look, som nogle mennesker nyder.

I dag fremhæver vi de vigtigste 5 grunde til, hvorfor du bør købe en bambustandbørste i stedet for en i plastik:

  1. Biologisk nedbrydelige dele
  2. Komposterbar
  3. De er overkommelige i pris
  4. De er antimikrobielle
  5. De er lige så effektive som tandbørster i plast

1. Biologisk nedbrydelige dele

En ting, du kan sige om de fleste bambustandbørster, som du ikke kan sige om plastik, er, at de har biologisk nedbrydelige dele. Håndtagene på bambustandbørsterne (bortset fra børsterne i nogle tilfælde) vil naturligt nedbrydes i “hænderne” på mikroorganismer, hvis håndtagene fremstilles i deres rå form.

I nogle tilfælde kan børstehårene på bambustandbørster også være biologisk nedbrydelige, fx hvis de er lavet af ornehår. Dette er en game-changer i en kommerciel verden domineret af engangs- og multi-brug plast, som ikke er biologisk nedbrydeligt – i hvert fald ikke i vores levetid.

Den vigtigste faktor, der adskiller de to, er hvordan de fremstilles: Plast er hovedsageligt lavet af olie, mens bambus er et naturligt planteprodukt. I betragtning af, at næsten 80 % af alt plastik, der er produceret siden Anden Verdenskrig, er endt i miljøet og på lossepladser verden over, er det sikkert at sige, at minimering af plastik i hverdagsprodukter er vigtigt for at passe på Jorden.

Så hvis du interesserer dig for at bygge en mere bæredygtig fremtid for planeten, så er det et lille, men vigtigt skridt at tage, at skifte til bambustandbørster. De holder lige så længe, som plastiktandbørster gør, bortset fra, ​​når de bortskaffes.

2. Komposterbar

Ud over at være biologisk nedbrydelige, er bambusprodukter også komposterbare, når de produceres i deres rå form.

Lidt anderledes end biologisk nedbrydning resulterer kompostering i næringsstoffer, der går tilbage i jorden. Og hvis du allerede komposterer, så er det super simpelt at integrere bambustandbørsten i din livsstil.

Ikke alene vil plastiktandbørster tage lang, lang tid at nedbryde (hvis overhovedet); men de vil ikke putte næringsstoffer tilbage i jorden. I tilfældet for bambustandbørster, så tillader kompostering af bambusskaftet imidlertid næringsstofferne fra bambusplanten, at vende tilbage til jorden, efterhånden som den nedbrydes. Fordelene ved kompost inkluderer, men er ikke begrænset til:

  • Sund, næringsrig jord, du kan bruge i din have
  • Affaldsreduktion
  • Reduktion af vandforbrug
  • Jordforbedring
  • Positive effekter på klimaændringer

Det anslås, at næsten 30 % af det amerikanske affald sendt til lossepladser og forbrændingsanlæg kunne reduceres ved kompostering, baseret på 2018 Environment America Research – Det rapporterer Policy Center. På den anden side bliver omkring 1 milliard plastiktandbørster affald hvert år i USA, hvilket tegner sig for titusinder af millioner tons plastaffald.

Så et skift til bambustandbørster kan forbedre kompostraten og potentielt reducere mængden af ​​affald i processen.

3. De er overkommelige i pris

En enkelt bambustandbørste koster lige omkring 39 kr. og giver cirka 3 måneders brug, før den bør udskiftes. Dette betyder, et gennemsnit på omkring 156 kr. om året brugt på bambustandbørster.

Indrømmet, denne pris er lidt dyrere end traditionelle plastiktandbørster, som koster et sted mellem 15 og 30 kr. for samme tidsramme (hvilket er ca. 60-120 kr. om året).

Bambustandbørsten er dog stadig forholdsvis billig (vores model er ofte på tilbud), og hvis du har tænkt dig at kompostere den, så får du faktisk mere ud af det end blot en tandbørste. Det kan endda spare dig lidt penge, når det kommer til havejord.

Som en vigtig hygiejnevare, som du vil blive ved med at købe igen og igen, hvorfor så ikke skifte til en, der er bedre for miljøet?

4. De er antimikrobielle

For en genstand, som du vil putte i munden flere gange om dagen, vil du gerne føle dig sikker på, at du fjerner mængden af bakterier i processen.

Derfor er en anden grund til at skifte til en bambustandbørste, at den har antimikrobielle egenskaber. Hovedkomponenten i bambus, der giver den denne evne, kaldes “bamboo kun” – ellers blot kendt som “kun”.

Og da bambus er et kendt antimikrobielt produkt, betyder det, at overfladen på en bambustandbørste vil hæmme væksten af, og dræbe mikroorganismer. Mikroorganismer omfatter bakterier og svampe (som skimmelsvamp). Så som et resultat kan en bambustandbørste være med til at minimere risikoen for sygdomme i din mund.

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention kan tandbørster stadig være forurenet med sygdomsfremkaldende organismer, selv efter at have vasket dem. At have en antimikrobiel tandbørste kan derfor forbedre renheden og hygiejnen af din tandpleje.

5. De er lige så effektive som tandbørster i plast

Sidst, men bestemt ikke mindst, vil vi fremhæve, hvordan bambustandbørster måler sig i forhold til plastiktandbørster. Mens nogle mennesker tror, at plastik er “gennemprøvet”, fordi plastiktandbørster har eksisteret så længe, ​​fungerer bambus lige så godt, og ofte bedre.

Når de er fremstillet korrekt, er bambusfibre og andre naturlige fibre meget stærke. Det høje indhold af lignin, der findes i bambusfibre, er det, der gør bambus stærkt. Som et eksempel kan du tænke på skærebrætter af bambus, som er holdbare nok til at håndtere skarpe køkkenknive, der skærer mod overfladen med jævne mellemrum.

Det betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om, at din bambustandbørste går i stykker, før dens 3 måneders anbefalede brug er gået. I det mindste ikke mere end at du skal bekymre dig om, at en plastiktandbørste går i stykker inden for den samme tidsramme.

Og oven i det hele er bambustandbørster lige så effektive som plastiktandbørster.

Afrunding - 5 grunde til at du bør købe en bambus tandbørste

Her var vores 5 grunde til, hvorfor du bør købe en bambustandbørste. Deres reducerede miljøpåvirkning, biologiske nedbrydelighed, komposterbarhed, lave pris og høje effektivitet gør bambustandbørster et godt alternativ til plastiktandbørster.

De koster i gennemsnit ikke ret meget, og de holder omkring 3 måneder, før du bør udskifte dem med en ny – ligesom tandbørste i plast. Ved at skifte til en tandbørste lavet af naturlige fibre, kan du gøre en stor forskel i dit eget liv, såvel som planeten generelt.

Sørg for at have vores guide i tankerne, såvel som de data, vi har præsenteret om plastik vs. bambus, når du kigger på vores lækre bambustandbørste til en overkommelig pris.

Stifter og Direktør for Pureparrot.dk. Jeg tror ikke på, at hellighed omkring klima og bæredygtighed er vejen frem. Til gengæld tror jeg på, at selv små forbedringer gør en stor forskel: Skift plastikposen ud med et bedre alternativ. Smid den gamle forurenende tandbørste ud og sænk dit forbrug af nyt tøj.

Alle forfatterens indlæg
Skriv en kommentar

TIL TOPPEN